Om oss

Live Strugstad

Live

  • Festivalsjef

Navn: Live Strugstad
KOREDA-tittel: Festivalsjef
Alder: 40
Stjernetegn: Kreps
Fødested:Trondheim
Bosted:Inderøya
Utdanning:Inderøy VGS/dans, London Contemporary Dance School, NTNU engelsk grunnkurs, PPU HiNT/Universitet Nord, Zenit Yoga lærerutdanning.

Karriere:
Etter graduation i London jobbet jeg med et lite dansekompani som produsere èn forestilling i året. Det ble 4 produksjoner over 4 år og veldig lite penger. Derfor tok karrieren mer av i andre bransjer. Jeg har jobbet på pub, bar, restaurant, hotell, på jazzcafe, som teatervakt og på enda flere barer og restauranter. Var også innom et par-tre call centre for markedsanalyser, arkivering hos et optikerfirma, har også vært vaktmester, vasker og kontorassistent.
Etter 7 år med slit flytta jeg til slutt tilbake til Norge. Lita svipptur innom restaurantbransjen her men fikk til slutt endelig litt svong på dansekarrieren.
Har siden da blant annet jobbet en del med dans- og teater for barn og unge som en del av den kulturelle skolesekken, gjort mange forestillinger for babyer som igjen har generert mye reising og gjort at jeg har fått sett en del av verden.
Gjort litt eget arbeid som koreograf men også for andre i diverse oppsetninger.
Jobber nå for Dans i Trøndelag hvor jeg er prosjektleder for KOREDA. Har også en egen liten yoga business med kveldsundervisning og jobber også som dansepedagog histen og pisten....

Hobby:Netflix/NRK/HBO, Venner, vin, saltvannsbading, festivaler, musikk
Favorittfarge:Grønn (og rosa)
Favorittdyr:Katt
Favoritt reisemål: Sør-Amerika og Høsklompen
Favorittdanselåt: Dance Wiv me – Dizzy Rascal
Favorittdansefilm:Dirty dancing
Favoritt dansestil: Klindans og swing
Favoritt KOREDA-øyeblikk/minne:
Umulig å velge ett. Her er et lite utvalg:
Første låvefesten med Thousand Island 2015 // Trekonserten med Åpninger 2019 // Borrowed Landscapes på Coop ekstra 2015

Lukk
Guro Gulstad

Guro

  • Produsent og koordinator for Dans i Trøndelag

Navn: Guro Gulstad
KOREDA-tittel: Produsent
Alder: 32
Stjernetegn: Skytten
Fødested: Levanger sykehus
Bosted: Inderøya
Utdanning: Inderøy VGS, Trøndertun folkehøyskole, Liverpool Institute of Performing Arts, HiNT årsstudium kunst- og håndverk, Skolen for samtidsdans.

Karriere: Flyttet til Trondheim etter endt utdanning i Oslo, jobbet der noen år med egne frilans-prosjekt, samtidig som jeg jobbet på Ila Brainnstasjon, som bartender og altmuligdame. Flyttet etter hvert til Nord-Trøndelag og startet å jobbe for Dans i Trøndelag. Har blant annet hatt ansvar for å utvikle Inderøysommer til et tverrfaglig kunstprosjekt, vært psykisk støtte og praktisk geni i KOREDA siden 2015 og jobbet som Koordinator siden 2019. Har i tillegg gjort mye undervisningsjobber for kulturskolen og Den kulturelle skolesekken i Trøndelagsområdet.

Hobby: Henge med venner, gå tur i skogen, se på TV, bading.
Favorittfarge: Grønn
Favorittdyr: Løve
Favoritt reisemål: Lisboa
Favorittdanselåt: AURORA – Queendom
Favorittdansefilm: Impro
Favoritt KOREDA-øyeblikk/minne: Åpninger med Konsert for dyr (2019)

Lukk
Anna Nordanstedt

Anna

  • Daglig leder Dans i Trøndelag

Navn: Anna Charlotta Nordanstedt
KOREDA-tittel: Daglig leder Dans i Trøndelag
Alder: 56
Stjernetegn: Skyte
Fødested: Lund, Sverige
Bosted:Inderøya
Utdanning: Konst och Miljöskolan Sundsvall, Konstfackskolan Stockholm, Ballettakademien Stockholm,
PPU HiNT/Universitet Nord, Bachelor Kunst og Kulturformidling UIT, Strategi og ledelse NTNU,
NOMADS Master i Dansevitenskap NTNU siden 2018.

Karriere:
Direkte etter avsluttet danseutdanning flyttet jeg fra Sverige til Norge i 1988.
Jeg følte meg usikker på hvordan jeg skulle klare meg økonomisk som dansekunstner, og begynte i 40% stilling i posten ved Solli Plass i Oslo.
Det viste seg at dansemiljøet i Oslo var i vekst og etter kort tid fikk jeg spørsmål om å bli med i en fri gruppe, Værket dansekompani, en gruppe jeg var medlem frem til 1994. Jeg fikk også mulighet til å danse med flere andre koreografer, så stillingen ved posten måtte sies opp.
Første store produksjonen jeg danset i var Men Jorden Drømmer av Lise Eger. Vi var mange dansere og andre kunstnere i produksjonen og sammen fikk kritikerprisen for produksjonen.
Etter å ha blitt en del av Oslos frie dansemiljø arbeidet jeg både som danser og koreograf egne og andres dansekunstprosjekter. Jeg utviklet et nettverk i musikermiljøet og scenekunstmiljøet som jeg har kontakt med fortsatt.
I 1993 laget jeg en egen barneforestilling for barnehager på Blackbox og samme år fikk jeg jobb som danser på den første danse-turnéen i Norge i regi av Riksteatret.
Jeg danset blant annet på Inderøy kulturhus 100 meter fra det huset jeg bor i i dag.
Alt ettersom min familie vokste ønsket jeg se etter en fast stilling. Ryktene om Inderøy videregående skole var veldig positive og kulturkommunestemplet fristet. Jeg søkte en ledig stilling på danselinjen, jeg var sikker på at dette var en stilling jeg ikke kunne få. Utrolig nok fikk jeg 100 stillingen som dansepedagog. WOW.
Mange beslutninger ble fattet og familien min på fire bodde plutselig på Inderøy.
I 17 år arbeidet jeg på IVGS, kombinert med mange krafttak for å utvikle den profesjonelle dansen i Nord-Trøndelag og Trøndelag.
Jeg grundet Dans i Trøndelag fra 2005 og KOREDA ble utviklet i samarbeid med Live Strugstad, og etter hvert et større team.
Jeg er veldig stolt over å være en del av Trøndergjengen som nå rigger til festival.

Hobby: Film (ART HOUSE), lydbøker, å lukte og å se på naturen, planter, fugler og sommerfugler
Favorittfarge: Blå eller brun
Favorittdyr: Katt
Favoritt reisemål: Värmland/Sverige, men vill gjerne dra til Japan en gang.
Favorittdanselåt: Don’t Stopp me now – Queen
Favorittdansefilm: The Tango Lesson av Sally Potter eller
Saturday Night Fever og måten John Travolta går på i starten av filmen.
Favoritt dansestil: Veldig rolig dans eller fri risting
Favoritt KOREDA-øyeblikk/minne:
Uto Safari (den lille scenen vi fikk krype in i bak kulturhuset med rare pelskledde skapninger i) av og med Landing. Stjernestøv med Inclusive Dance Company og danser Live Strugstad på Peers Hus (2015)// Musica Mobile med Cirka Teater (2013)

Lukk
Mio Oribe

Mio

  • Festivalarkitekt

Navn: Mio Oribe Stuberg Ueno
KOREDA-tittel: Festivalarkitekt
Alder: 29
Stjernetegn: Fisk
Fødested: Levanger
Bosted: Inderøy
Utdanning: Dans – Inderøy VGS, Kunsthistorie, kulturpolitikk og kulturanalyse – Høgskolen i Telemark avd. Paris, Kunst og design – Konstskolan i Stockholm, Arkitektur – Arkitektur og Designhøgskolen i Oslo og Academia di Architettura di Mendrisio, Sveits.

Karriere: Etter endt utdanning i 2018 tilbrakte jeg en lengre periode i Japan, før jeg begynt å jobbe for Studio Anne Holtrop i Bahrain, Midt-Østen. Tidligere har jeg deltatt på Veneziabiennalen sammen med TYIN Tegnestue Arkitekter, og i 2019 var jeg med på den internasjonale arkitekturbiennalen i Sao Paulo, Brasil, med verket BEHIND THE WALL. Mitt mål etter fullført utdanning har vært å fortsette min utvikling og forsking av faget, ved å etablere meg som selvstendig og skapende arkitekt. Nå er jeg i gang med egen arkitekturvirksomhet med base på Inderøy – arbeidet henter inspirasjon fra blant annet bevegelse, natur og håndverk. Jeg tar for seg mindre arkitekturprosjekter og samarbeid med kunstnere og kulturinstitusjoner – nå som festivalarkitekt for KOREDA 2020!

Hobby: Reise
Favorittfarge: Lys gul-grønn
Favorittdyr: Panda
Favoritt reisemål: LA
Favorittdanselåt: Show Me Love – Robin S
Favorittdansefilm: Suspiria
Favoritt dansestil: Haka og Hardstyle
Favoritt KOREDA-øyeblikk/minne: Dansekunster Marianne Kjærsund i Rosa löften av Malin Hellkvist Sellén, 2018

Lukk
Portrett Kenneth

Kenneth

  • Sjefsbader og festivalassistent

Navn: Kenneth Bruun Carlson
KOREDA-tittel: Sjefsbader
Alder: 41
Stjernetegn: Tvilling
Fødested:Levanger
Bosted:Inderøya
Utdanning:Inderøy VGS drama/dans, London Contemporary Dance School, Amsterdam University of the arts.

Karriere:
Startet karrieren som dreng på Heggstad gård. Gårdsfolket tar fortsatt litt av æren for at jeg ble danser, da de mener mye av det fysiske grunnlaget ble lagt i siloen. 4 sommer- og juleferier i eldreomsorgen. Har klokket noen timer i bar og restaurant- bransjen. Litt stripping og en god dose prostitusjon.
Som danser har jeg jobbet i relativt store repertoarkompanier i ulike nordiske hovedsteder.
De siste 7 årene har jeg jobbet frilans, med base i Stockholm, og stort sett gjort prosjekter i de samme nordiske hovedstedene, med uavhengige koreografer og frie grupper innenfor dans og teater. Har også samarbeidet mye med en svensk motedesigner. Gjort en og annen musikkvideo. Turnert verden rundt, vært på mange rare steder, jobba mye og hardt. Hatt det veldig mye gøy, men aldri kasta en tv ut av hotellvinduet.

Hobby: Saltvannsbad, shapeshifting, morgenkaffe og hund og kattevideoer på insta.
Favorittfarge: Mintgrønn og lyserosa.
Favorittdyr: Hund
Favoritt reisemål: Tokyo og Geitvassdalen på Hardangervidda
Favorittdanselåt: Hide U - Kosheen
Favorittdansefilm: Happy feet
Favoritt dansestil: Fri flyt og twerking høyt og lavt.
Favoritt KOREDA-øyeblikk/minne: Nachspielet etter Thousand Island konserten som var åpningsfest / premierefesten til «We are still. In love», var klin kokkos.

Lukk
Bjørnar Skjesol

Bjørnar

  • Kommunikasjonsrådgiver

Navn: Bjørnar Skjesol
KOREDA-tittel: Kommunikasjonsrådgiver / hjelpemann på bil
Alder: 48
Stjernetegn: Steinbukk
Fødested: Trondheim
Bosted: Inderøy
Utdanning: Inderøy vgs/musikk, musikk grunnfag NTNU, Statens informasjons- og bibliotekhøgskole, grafisk design/prosjektledelse. Med smått og stort

Karriere:
Stort sett jobba i/med bibliotek her: Institutt for menneskerettigheter, Forsvaret, Dialog Corp, NRK, HiNT, Trøndelag fylkesbibliotek og Verdal vgs. Eget firma siden 2007 (pronomen.no) som driver med kommunikasjon og grafisk design. Involvert i KOREDA siden 2014 - beste festivalen å jobbe med!

Hobby: Golf, mat, fiksing, slacking
Favorittfarge: Blå
Favorittdyr: Sau, på passe avstand, da er de til forveksling lik katter
Favorittreisemål: Der jeg ikke har vært
Favorittdanselåt: I want you back - The Jackson 5
Favorittdansefilm: Flashdance
Favorittdansestil: disco, swing og klindans
Favoritt KOREDA-øyeblikk/minne:
To av mange: Still. In. Love. på Prix´n i 2015. Sellén/Rosa löften med Marianne Kjærsund i 2018

Lukk

Bakgrunn

KOREDA (Kortreist dansefestival) har blitt arrangert årlig på Inderøy helt siden 2011. I løpet av denne tiden har festivalen knyttet til seg mange ulike samarbeidspartnere og vokst seg litt større for hvert år. Vi har gått fra å være en småskalafestival med kun tre forestillinger første året til å bli en mer omfattende festival med opp til 8 profesjonelle forestillinger. I tillegg kommer også forestillinger med amatører, sosiale arrangement, workshops, seminar og andre publikumsaktiviteter.

Festivalen har tatt i bruk mange ulike arenaer rundt om i lokalmiljøet fra de kjente scenerommene på Inderøy Kulturhus til mer utradisjonelle rom som Coop Ekstra, kirkerom, vandreforestillinger i forskjellige uterom og nedlagte butikklokaler. I 2015 åpnet Akset med sin nye Black box, som i tillegg til scenesalen, ga oss et ekstra visningsrom på Inderøy. Inderøy kulturhus/Akset har blitt en veldig sentral samarbeidspartner og med vårt kontorlokale på Spiren (Tindved kulturhage) har det blitt festivalens sentrum. I 2017 åpnet vår samarbeidspartner Turnéteateret i Trøndelag (TiT) sitt nye teaterhus på Verdal med to nye scener. Teaterhuset ligger med 20 min reise fra festivalsentrum på Inderøy. TiT har vært en viktig samarbeidspartner siden 2014 blant annet gjennom å finansiere et gjestespill til festivalen hvert år.

 

Målgruppe

Målgruppen for festivalen er først og fremst barn og ungdom fra regionen i Trøndelag. Vi ønsker at de unge skal oppleve dialog og samspill med voksne profesjonelle aktørene og se sammenhengene mellom deres interesser og de ulike forestillingene og arrangementene. Festivalprogrammet vil også favne et voksent publikum som søker nye og spenstige kunstopplevelser og vi prøver alltid å tilby et program med noe som passer for alle, uansett alder. Vi etterstreber å tilby et variert program som kan friste også de utenfor hovedmålgruppa.

Vi ønsker også å bidra til et samspill mellom målgrupper og generasjoner og gi plass til prosjekter som krysser grenser, med barn og unges interesser i fokus.

 

Visjon

KOREDA skaper variasjon i Trøndersk kulturliv gjennom å tilby relevant mangfoldig, nyskapende og tankevekkende danse- og scenekunst i nære møter med barn og unge.

 

Formål

KOREDA er en plattform for utveksling, visninger og skapende aktivitet. Formål med festivalen er å gi gode kunst – og kulturopplevelser til befolkningen i Trøndelag med spesielt fokus på barn og ungdom. Festivalen bidrar til å gi publikum utvidede estetiske opplevelser og erfaringer, og legger vekt på å vise frem dans og visuell scenekunst hvor et kroppslig utrykk står sentralt.

Vi bidrar til å gjøre scenekunst, og spesielt dansekunst mer tilgjengelig i den nordlige delen av Trøndelag fylket, med spesiell tanke på de som bor ute i regionen. Vi er en arena og en møteplass for regional, nasjonal og internasjonal scenekunst der profesjonalitet og kvalitet er i fokus.