koreda.no
koreda.no2

Kjære publikum 

Dans i Trøndelag er stolte av å presentere programmet for KOREDA 2022! Vi har omsider landet etter fjorårets jubileum da ciderkorkene sto i taket og vi var litt ekstra høye på oss selv. Årets program kan kanskje sies å være mer jordnært, men likevel fullt av kraft og med masse rom for undring og refleksjon. Fellesnevnerne for årets program er natur og klima, kvinne og urkraft, det mytiske og det mystiske.   

Fellesskap og slektskap med naturen rundt oss og jorden vi bor på er hovedtemaer i The answer is land · Vástádus eana av den samiske koreografen Elle Sofe Sara. Forestillingen er laget med og for de syv kvinnelige utøverne, som alle er anerkjente dansere og joikere. Med sine ulike bakgrunner og livserfaringer tar de med seg sin egen historie og stemme inn på scenen. Kvinneskikkelsene i Skeleton woman er blant annet inspirert av mytologi, religion og av Eddadiktet Voluspå. Her skildres kvinnene ofte som en urkraft. Samene som urfolk og deres sterke bånd til naturen og det spirituelle binder disse to produksjonene sammen.  

Også musikken står sterkt i år, spesielt gjennom stemme, sang og joik. Skeleton woman er delvis et korverk basert på norsk og bulgarsk folketone, og The answer is land · Vástádus eana har kraftfull joik komponert av Frode Fjellheim. Vi får også besøk av det sjangerrike trønderbandet GRAS som i fellesskap har skapt en særegen, vokalsterk og folkelig sound.   

I produksjonene Animalium, Økohelter og Svartstråle inviterer vi det yngste publikummet vårt inn i ulike verdener hvor det kommuniseres med dans og bevegelse, musikk og lyder, lys og skyggespill. Her får barna møte nysgjerrige dyr og rare skikkelser som tar de med på sanselige og spennende reiser! 

Foajeen i Inderøy Kulturhus blir også i år transformert til en romlig installasjon takket være arkitekt og kunstner Mio Ueno Oribe Stuberg. I denne skulpturelle «hagen» vil årets tematikk kommer til syne gjennom bruk av ulike naturmaterialer. Her kan publikum oppholde seg mellom begivenhetene, og rommet blir også arena for blant annet kunstneriske samtaler, workshops, kortreist mat og drikke.  

Velkommen på festival!