KOREDA minifestival logo

Som et plaster på såret for avlyst festival i juni arrangerer KOREDA minifestival
8. - 10. oktober 2020 på Akset. Klikk deg videre for å se programmet som består av forestillinger, seminar og kurs.

Festivalpass kun kr 500

Det fortsatt mulig å utforske kunstnerne som egentlig skulle vært her i sommer i form av tekster, bilder, filmer, fagstoff og til og med et lite hørespill.

Digitalfestival juni 2020

 

TEMATIKK 2020

KOREDA 2020 ble i år programert i samarbeid med koreograf Hege Haagenrud. Vi er stolte av det kunstneriske programmet som ble kuratert ut fra følgende tematikk:

Kortreist dansefestival har siden oppstart hatt ulike strategier på å trekke publikum og vi har lagt bak oss både skuffelser og suksesser. Uten publikum blir det ingen festival og vi jobber stadig med å knekke kodene på hva som gjør at folket strømmer til. Vi ønsker å være åpne og varierte uten å miste vår identitet og integritet. 

Med det i bakhodet spør vi i 2020 oss selv - hva slags forhold har "folk flest" til samtidsdans og scenekunst?

Hvilke fordommer har vitil såkalt «smal» scenekunst? Og hva skal til for å bryte disse?

HVA ER SAMTIDSDANS?

Vi har intervjuet folk i ulik alder og fra ulik bakgrunn med spørsmålet:

Hva er samtidsdans?

Sjekk ut de varierte svarene vi har fått både fra kunstnerne selv og "mannen i gata".

 

HEGE HAAGENRUD

Hege Haagenrud er festivalkunstner og medkurator for KOREDA 2020. Hege jobber som koreograf med base i Oslo og jobber ofte i grenselandet mellom dans og teater. Hun har laget flere produksjoner for barn og unge. Juryen ble vist på KOREDA i 2016. Hun viser White noise som en del av Triple bill med Schia Nagelhus AMP productions under mini-festivalen i Oktober 2020 på Akset.

OM OSS

Lurer du på hvilken låt folka bak festivalen liker best å danse til på fest eller hvilken dansefilm som er deres favoritt? Her kan du finne ut litt av hvert om festivaltemaet.