Laster Arrangementer

Bára Sigfúsdotter og Eivind Lønning

Et sanselig møte mellom danser og musiker i improvisert forestilling under Soddjazz 2021

Illustrasjon tekst

Tidspunkt

30. april - kl 17:00

Sted

Inderøy Kulturhus

Pris

Gratis

It’s not dance, nor is it music. It’s movement, it’s sound, it’s breath.

Danser og musiker

TIDE er en duett mellom danser Bára Sigfúsdotter og musiker Eivind Lønning. Med bakgrunn fra hvert sitt kunstfelt kombinerer de i denne forestillingen sine erfaringer i improvisasjon.

Den travle livsstilen som mange fører i vårt samfunn i dag kan gjøre et menneske nummen. Vi kan fort ende opp med å respondere på omgivelsene våre på automatikk. TIDE er et forsøk på å vekke opp menneskers sensitivitet ved å gi publikum en helhetlig sanselig opplevelse. Dans og musikk smelter sammen til ett uttrykk, som ikke bare kan oppleves med øyne og ører, men med hele sanseapparatet.

Sigfúsdotter og Lønning har med sin forskning begge hatt fokus på improvisasjon i satte strukturer. Gjennom deling og kombinasjon av metoder tar de i bruk improvisasjon for å finne og bygge materiale. Deres utveksling av kunnskap er selve utgangspunktet forarbeidet, og det hele tar form som en strukturert improvisasjon. Musikk og dans har likeverdige roller på scenen, og de to utforsker friksjonen mellom det visuelle og det auditive. Lyd og bevegelse er bundet sammen og påvirker hverandre fram og tilbake. De skyver og drar i hverandre, slik som tidevannet stiger eller synker avhengig av avstanden til månen og sola. To utøvere, to kropper og to masser beveger seg sakte mot hverandre.

 

Forestillingen blir vist i samarbeid med Dansenett Norge under Soddjazz 2021 

logo