Laster Arrangementer

En kveld, tre koreografer og åtte utvalgte dansekunstnere fra Nagelhus Schia Productions AMP – et nasjonalt talentprogram for samtidsdans.

Crushd

Tidspunkt

10 oktober - kl 18:00

Målgruppe

Ungdom/voksne

Artist

Nagelhus Schia Productions

Triple Bill byr på tre nye, spennende og nyskapende stykker av Melanie Lane (AU), Hege Haagenrud (NO) og Guro Nagelhus Schia & Vebjørn Sundby (NO). Her kan du forvente samtidsdans på høyt kunstnerisk og teknisk nivå!

960 sekunder 

960 sekunder tar for seg konseptet tid. Å snakke om tiden som noe som går ekstremt fort, skaper en følelse av at vi ikke klarer å henge med. Det forplanter seg i det underbevisste som en kollektiv skyldfølelse, en idé om at vi alltid ligger på etterskudd.

Vi har ikke lenger lik rytme. Noen har veldig rask livsrytme, og andre lever i en slags treghet, på vent, i kjedsomhet, men de synes ikke. De synes ikke på samme måte fordi de har trukket seg tilbake, de har på mange måter hoppet av karusellen. Kommer vi til å bremse en dag? Vil det muligens stoppe helt opp?

Vi lever med en følelse av å løpe etter tiden. Noen løper for å holde rytmen og noen gir slipp. Dette var tanker vi jobbet ut ifra da vi var halvveis i prøvene og koronapandemien stoppet opp hele samfunnet. Det ble en tid for tomhet…

Koreografi: Guro Nagelhus Schia & Vebjørn Sundby

Dansere:

Judith Arupa
Stian Bergdølmo
David Forsberg
Anna Einemo Frøysland

Vilja Kwasny
Hanne Elisabeth Svenning
Benjamin WindborgMusikk: Hildur Gudnadoir, Johan Johannsson, Torkell Sigurbjörnsson, David Wiebe

Lysdesign: Martin Flack, Sigve Sælensminde

Kostyme: Eline Dragesund

 

Crushd

Koreografi: Melanie Lane

Crushd er en reaksjon på covid-19 fra ståstedet til kunstnere som deler av seg selv i samspill
med publikum. Vi omgjorde sceneversjonen av Crush til den audiovisuelle opplevelsen Crushd ved å jobbe på avstand gjennom de digitale plaformene zoom, whatsapp og instagram. Sammen med den Berlinbaserte videokunstneren Ashton Carlisle Green, 3D-animatør Martin Böger og musikkprodusent Christopher Clark fra Storbritannia, skapte vi en verden der vi overskred de fysiske begrensingene vi sto overfor, og som reflekterer den nye virkeligheten som vi sammen navigerer oss gjennom alene. Crushd reflekterer ensomhetens poesi, havarerte drømmer, fragmenterte kropper og dans, og kollektivt begjær. Ved hjelp av mobilkameraer – et verktøy som har bliså nødvendig for å oppreholde kontakten med omverdenen i denne surrealistiske og krevende tiden, gjør danserne i Nagelhus Schia Productions AMP Crushd til en intim opplevelse samtidig som de utviser en utrolig tilpasningsdyktighet.

Koreografi og regi: Melanie Lane

Dansere:

Judith Arupa
Stian Bergdølmo
David Forsberg
Anna Einemo Frøysland

Nadege Kubwayo
Vilja Kwasny
Hanne Elisabeth Svenning
Benjamin WindborgVideoredigering: Ashton Carlisle Green og Melanie Lane

3D-animasjon: Martin Böger

Lyd: Christopher Clark

Kostyme: Eline Dragesund

Tekst: O Fortuna – Carmina Burana (Carl Or)

 

White Noise 

White Noise – hvit lyd – er en monoton og konstant lyd som inneholder alle hørbare toner. Hvit lyd stenger andre lyder ute, og brukes som lyddemper i for eksempel kontorlandskap og øretelefoner. Hege Haagenrud tar med White Noise utgangspunkt i intervjuer med statsminister i Storbritannia, Boris Johnson. I overført betydning brukes white noise som en beskrivelse av politikere (gjerne eldre, hvite menn) som bruker mange ord for å skjule et poeng de ikke ønsker skal komme frem. Informasjonsstrømmen blir som en evinnelig foss, bakgrunnsstøy som ingen egentlig lytter til.

Koreografi: Hege Haagenrud

Dansere:

Judith Arupa
Stian Bergdølmo
David Forsberg
Anna Einemo Frøysland

Vilja Kwasny
Hanne Elisabeth Svenning
Benjamin WindborgLysdesign: Martin Flack Sigve Sælensminde

Lyddesign: Erik Hedin

Voiceover: Kate Pendry Boris Johnson

Kostyme: Eline Dragesund

 

Om koreografene:

Hege Haagenrud er en av Norges mest anerkjente og kritikerroste koreografer. Hun har siden 2002 koreografert et tyvetalls verk, blant annet ved Den Norske Opera og Ballett, Dansens Hus og Bærum Kulturhus. I 2007 mottok hun Danse- og teaterforums ærespris, i 2016 ble hun nominert til Kritikerprisen, og i 2017 ble forestillingen The rest is silencere presentert gjennom Aerowaves. I 2020 er hun foruten Triple Bill aktuell med to verk på Den Norske Opera og Ballett, både med nypremiere på Picture a vacuum, og med et nytt verk på hovedscenen i oktober 2020. Hun koreograferer også en helaften med premiere på Dansens Hus i desember 2020.

Melanie Lane er en australsk koreograf og danser. Hun har samarbeidet med utøvere innen film, billedkunst, teater og musikk, ofte med prosjekter som befinner seg i skjæringspunktet mellom performativt innhold og kontekst. Ved siden av sine egne prosjekter som koreograf har hun skapt nye verk for Chunky Move, Sydney Dance Company og Australasian Dance Collective, i tillegg til å stå for koreografien i Adena Jacobs’ Salome ved English National Opera. I 2014-2015 skapte hun scenekunstshowet for den britiske elektronika-musikeren Clark (Warp records), som turnerte til Field Day i London; Moma PS1 i New York; Villette Sonique i Paris; Funkhaus i Berlin; og Sonar Festivals i Barcelona og Istanbul. I 2015 var Lane huskoreograf for Lucy Guerin Inc, og ble nominert til Helpmann og Green Room Awards både som utøver og koreograf. I 2018 mottok hun den Keir Choreographic Award i Australia og Leipziger Bewegungskunstpreis i Tyskland.

Guro Nagelhus Schia er utdannet ved Statens balletthøgskole (nå: KHiO). Hun ble ansatt ved Carte Blanche i 2001, hvor hun var i ni år. Som freelancer har Guro danset for Zero Visibility Corp., Kreutzer Kompani, Hooman Sharifi, Oslo Danse Ensemble og Anoushka Shankar. Guro ble medlem i Sidi Larbi Cherkaouis kompani Eastman i 2009, og har siden opptrådt i en rekke av hans signaturverk, deriblant Rein, Das Rheingold på Teatro alla Scala og Staatsoper i Berlin, Tezuka, 4D, Shellshock og Rigor Mortis, i tillegg til å jobbe som koreografiassistenten hans. I 2012 spilte hun mot Keira Knightley og Jude Law i filmen Anna Karenina regissert av Joe Wright. I 2015 koreograferte hun sitt første verk, Linked, sammen med Vebjørn Sundby. Guro mottok Rolf Gammleng-prisen for for fortjenstfull innsats i sceniske forestillinger i 2016. Samme år ble hun invitert som gjestedanser med Nasjonalballetten i Ingun Bjørnsgaards koreografi Sleepless Beauty – Mahlermembran. I 2017 grunnla hun Nagelhus Schia Productions (NSP) sammen med Vebjørn Sundby, hvor hun er kunstnerisk leder.

Vebjørn Sundby er utdannet ved Statens balletthøgskole (nå: KHiO). Etter studiene ble han ansatt i Carte Blanche, hvor han medvirket i en rekke verk med koreografer som blant annet Sharon Eyal, Ohad Naharin, Ingun Bjørnsgaard, Hofesh Shechter, Ina Christel Johannessen og Jo Strømgren. Fra 2009 var Vebjørn tilsluttet Eastman og koreograf Sidi Larbi Cherkaoui, hvor han var med i en rekke av hans signaturverk, deriblant Rein, Das Rheingold på Teatro alla Scala og Staatsoper i Berlin, Tezuka, 4D, Shellshock og Rigor Mortis. Vebjørn har også deltatt i Teatro Alla Scala sin oppsetning av Die Walküre og i den britiske spillefilmen Anna Karenina fra 2012, regissert av Joe Wright. Ved flere anledninger har Vebjørn koreografert for Kunsthøgskolen
i Oslo, han har også gjort verket Kuroneko for Palermo in Danza, og Before the Rain og Tidal for Koreografihuset ved Nasjonalballetten. I 2015 koreograferte han Linked sammen med Guro Nagelhus Schia. I 2017 grunnla han Nagelhus Schia Productions sammen med Guro, hvor han er assisterende kunstnerisk leder.

Om Nagelhus Schia Productions (NSP)
Nagelhus Schia Productions (NSP) er Norges tredje nasjonale dansekompani med fast offentlig bevilgning. Initiativtaker og kunstnerisk leder Guro Nagelhus Schia og assisterende kunstnerisk leder Vebjørn Sundby har lang fartstid og høy profil på samtidsdansscenen i Norge og internasjonalt. I tillegg til å produsere og promotere danseproduksjoner av høyeste kvalitet, er en prioritert oppgave for kompaniet å engasjere nyutdannede dansere og støtte talentutvikling på høyeste profesjonelle nivå. Kompaniet flyttet inn i egne lokaler i Sandvika – Studio NSP – i juni 2020.
Kompaniet er støttet av Viken fylkeskommune, Talent Norge, Sparebankstiftelsen og Bærum kommune.

Om Nagelhus Schia Productions AMP
Nagelhus Schia Productions AMP (Apprentice Mentor Program) ble lansert høsten 2019 som et nasjonalt talentprogram for samtidsdans. Målet er å fange opp de beste unge danserne og hjelpe dem til å utvikle sitt kunstneriske talent og bygge grunnlaget for en profesjonell karriere samtidig som de mottar lønn for arbeidet.
Nagelhus Schia Productions AMP skifter navn til NSP 2 høsten 2020. Programmet er støttet av Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB, Viken Fylkeskommune og Bærum Kommune, og er et samarbeid mellom NSP og Bærum Kulturhus.