Laster Arrangementer

Fifty ways to leave a shape

MR-scan av hoftebein

Tidspunkt

9. oktober 2020

Fifty ways to leave a shape er en personlig strategi for aldring og det å gi slipp, en reise til indre landskap og kroppens ulike lag og omgivelser. En poetisk nullstilling der nye muligheter avdekkes gjennom minner, repetisjoner, lister, drømmer, gjenstander og vaner. Om forbindelsene mellom det lille og det store, det indre og det ytre, der naturen, kroppen og det mekaniske blander seg med bevegelse, tekst og lyden av det som har vært og det som skal komme – fra mørke beats til store klangflater som brettes ut i rommet. En sanselig kartlegging av transformasjonen og konfrontasjonen i å legge noe bak seg og veien inn i noe nytt.

 

Ooooohh

I’m on tonight, and my hips don’t lie and I’m starting to feel alright

The attention, the direction, I can feel it in my body

Shakira

 

 

Siri Jøntvedt er dansekunstner med base i Oslo og har siden 1990 arbeidet i det frie scenekunstfeltet som danser, koreograf og pedagog, både i Norge og internasjonalt. Sammen med Snelle Hall skaper hun forestillinger innenfor Siri&Snelle.

Hun har danset på alt fra store scener til små klubber, ofte i samarbeid med musikere og er særlig interessert i det spontane øyeblikket, der det intuitive og det formale møtes og hvor alvor og humor blandes.

Les mer om Siris refleksjoner om samtidsdans og prosessen til Fifty ways to leave a shape