Laster Arrangementer

Mossige/Pettersen, Roel/Haugerud, Øren/Uhre og Carlson/Moltu

Vår gave til publikum i anledning 10-årsjubileet

Program-logo

Tidspunkt

8. oktober - kl 20:30
9. oktober - kl 16:30
9. oktober - kl 18:45
10. oktober - kl 20:00

Sted

Inderøy Kulturhus

Målgruppe

Alle

Pris

Gratis

KOREDA har samlet et stjernelag av utøvere innen dans og musikk til å ta del i det tverrkunstneriske improvisajonsprosjektet SOFT ENCOUNTERS:

4 dansere og 4 musikere har blitt paret opp ut fra sin karakteristikk og sitt personlig uttrykk. Sammen skal de prøve å finne et samspill i møte med rominstallasjonen SOFT SPACE av Mio Ueno Oribe Stuberg. Spenningen ligger i det som oppstår der og da – en flerveis kommunikasjon mellom musikken, dansen og materialet, formen og lyset som utgjør SOFT SPACE.

Mange av utøvere har gjestet KOREDA i ulike sammenhenger oppgjennom årene. Andre er nyere bekjentskaper som vi tenker er spennende og aktuelle bidrag inn i festivalen. Ingen av parene har jobbet sammen tidligere.

Dette er vår gave til publikum i anledning 10-årsjubileumet vårt!

portretter

#1 Terje Tjøme Mossige og Sissel Vera Pettersen
Fredag 8. oktober 2021 kl. 20.30 – som en del av åpningen av KOREDA 2021

#2 Maja Roel og Tor Haugerud
Lørdag 9. oktober 2021 kl. 16.30

#3 Jonas Øren og Hans Uhre
Lørdag 9. oktober kl.18.45

#4 Kenneth Bruun Carlson og Stina Moltu
Søndag 10. oktober kl.20.15

Biografier utøvere:

Terje Mossige TERJE TJØME MOSSIGE

Terje Tjøme Mossige (f. 1961, Sandnes) er utdannet ved Statens balletthøgskole, 1984-1987. Han har jobbet profesjonelt fra 1985 som danser og koreograf.  Han har arbeidet i mange ulike kunstneriske konstellasjoner og grupper innen samtidsdans i Norge, som f.eks. Zero visibility corp./Ina Christel Johannessen, Ingun Bjørnsgaard prosjekt, Carte Blanche, Kristina Gjems, Per Roar, Øyvind Jørgensen og Janne-Camilla Lyster.

Etablerte i 2002 dansekompaniet TOYBOYS med dansekunstner Ulf Nilseng, og produserte 11 forestillinger fram til 2014, co-produsert av bla Dansens Hus og Dramatikkens Hus.

Terje Tjøme Mossige har tidligere gjestet KOREDA med soloforestillingen En til en, to, tre, fire eller fem (2017) og forestillingen KLADEISEN (2019) som var et samarbeidmed dansekunstner Marianne Kjærsund.

Sissel Vera Pettersen

SISSEL VERA PETTERSEN

Sissel Vera Pettersen (f. 1977) er utdannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og ved jazzlinja, Konservatoriet i Trondheim.

Sissel har de siste 15 år medvirket på over 35 internasjonale CD-utgivelser som vokalist og saxofonist, og har turnert på de største jazzfestivaler og scener over hele Europa, i USA, Canada, Midt- Østen og Afrika, deriblandt Blue Note Jazzclub NYC, Copenhagen Jazzhouse, North Sea Jazzfestival, Vancouver Jazz festival, Rochester Jazzfestival, Moldejazz og Kongsberg Jazzfestival.

Pettersen har siden 2016 vært kunstnerisk leder for vokalensemblet Trondheim Voices. Hun har 3 ganger vært nominert til Danish Music Awards Jazz, samt til Spellemannsprisen med Trondhim Voices.

Hun har mottatt flere priser for sin musikk, deriblandt Oslo Jazz Radios Have No Fear, Trondheim Jazzfestivals talentpris, samt 2 Heddapriser med Trondheim Voices for forestillingen Hundre Hemmeligheter.

Pettersen har lang erfaring med performance og scenekunst, og har samarbeidet med Kjersti Alveberg som musiker/danser/performer i Riksteatrets jubileumsforestilling Alice, og i flere produkjsoner med Cirka Teater.

www.sisselvera.net

Maja Roel

MAJA ROEL

Maja Roel (f. 1980, Levanger) har en bred utdanningsbakgrunn innen samtidsdans, teatervitenskap, scenekunst og dramaturgi, og arbeider både som koreograf, regissør, produsent og utøver.

Hun har arbeidet 15 år i det frie feltet og laget forestillinger som har utspilt seg blant annet på en kjørende buss, på en helikopterlandingsplass og på en øy, så vel som i tradisjonelle scenerom.

Maja Roel er opptatt av å skape kunst som kan bidra til å bøye, leke med og utvide virkeligheten. Hun søker å skape rom for å undres, å strekke fantasien og utvide våre mulighetsrom.

Maja Roel har to ganger mottatt 3-årig arbeidsstipend fra Statens kunstnerstipend.

Tor Haugerud TOR HAUGERUD

Tor Haugerud (f.1962) er trommeslager, frilansmusiker, komponist, performanceartist og pedagog bosatt i Trondheim. Utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium (nå NTNU), Jazzlinja 1982-85. For tiden ansatt som førsteamanuensis i delstilling på NTNU, Institutt for musikk, jazzlinja, fra august 2013.

Tor er improvisasjonsmusiker med forankring i jazzmusikk og beslektede musikkformer. Har utviklet en spillestil med originale trommeoppsett der klangbehandling og nye spillemåter og uttrykk har blitt et særpreg. Bruker til dels ukonvensjonelle instrumenter og elektronikk i sin musikk.

Har over flere år beveget seg mer i nye frie musikalske landskaper i samarbeid med Kim Myhr, Christian Wallumrød, Stian Westerhus, Eirik Hegdal, Michael Duch, Martin Taxt, Klaus Holm, Petter Vågan, Oscar Grönberg, Kjetil Møster, Jon Balke, Per Jørgensen, Sidsel Endresen, Kjell Bjørgeengen, Hans Magnus ”Snah” Ryan, Maria Norseth Garli, og med gruppene Alpaca Ensemble, En En En, Pappenheim og soloprosjekt.

Kenneth Bruun Carlson KENNETH BRUUN CARLSON

Kenneth Bruun Carlson (f. 1979) har i 20 år jobbet som dansekunstner i Amsterdam, Stockholm, København og Helsingfors. Han har jobbet med flere kjente dansekompanier som Cullbergbaletten, Dansk danseteater, Helsinki city Theatre m.fl. Kenneth har jobbet med flere store koreografer som Mats Ek (Sverige), Johan Inger (Sverige), Alexander Ekman (Sverige), Crystal Pite (Canada), Kenneth Kvarnström (Finland), Tim Rushton (Danmark) og Benoit Lachambre (Frankrike).

Kenneth har turnert internasjonalt og opptrådt i alt fra Sydney Opera House til små teater rundt omkring i Europa og verden.

Kenneth er for tiden bosatt på Straumen, Inderøy hvor han jobber med dans, koreografi og undervisning i ulike konstellasjoner.

Stina Stjern

STINA MOLTU

Stina Moltu (f. 1980) er musiker, tekstforfatter og komponist med base i Oslo. Hun ble uteksaminert fra Jazzlinja ved Institutt for Musikk, NTNU,Trondheim 2006. Stina er mest kjent under navnet Stina Stjern som har utgitt albumene «Days like Waves» (2011), «Kap Herschell» (2018), « Stina Stjern’s Numbness» plays « Stina Stjern vs. Motorpsycho» (2018) og « The Devil» (EP, 2020). Stina er også en del av Susanna Wallumrøds spellemannsnominerte prosjekt «The Brotherhood of Our Lady» (2019). I Wallumrøds konsertforestilling «Susanna, Baudelaire og Piano» (2020) har Stina komponert musikk for kassettbånd og kassettspillere som også framføres live.

Jonas Øren JONAS ØREN

Jonas Øren (f. 1988, Høyanger) er dansekunstnar, skribent og kritikar. Han har BA i klassisk ballett (2009–2012) og MA Dans frå Kunsthøgskolen i Oslo (2017–2019), og har også studert ved Conservatoire National Superieur Music et la Danse i Lyon og Ballettskolen ved Den Norske Opera og Ballett. Hans avsluttande MA-prosjekt tok utgongspunkt i strategisk sjølviscenesetjing og vart til ein serie av fire sjølvstendige prosjekt.

Arbeida til Øren er mellom anna presentert ved Dansens Hus, Oslo (2021), Teaterfestivalen i Fjaler (2020), i spelefilmane En dag i Juliog Rett Vest, produsert og regissert av Henrik Dahlsbakken, Norsk Reiselivsmuseum (2016) og Centre Pompidou i Paris (2015). Han vart tildelt prisen Shooting Star ved RIFF R.E.D. International Film Festival (2015).

Jonas er for tiden aktuell med forestillingen HYBRIS som hadde premiere på Dansens Hus i høst.

jonasoren.com

Hans Uhre

HANS UHRE

Hans Uhre (f. 1989) er en trommeslager og musikkprodusent som jobber med musikere innen mange forskjellige sjangere, alt fra støyrock til indiepop til klubbmusikk. Han har produsert album for blant andre Sigurd Julius og Göttemia, skrevet musikk til danseforestillingene Synk (2015), og Space Is The Place (2018), og har spilt konserter i over 20 land med duoen Regn. Det musikalske uttrykket til Uhre er energisk, uredd, og utforskende. Han har en mastergrad i Rytmisk Musikk fra Universitet i Agder, og er bandleder og trommeslager i bandet Drongo.

 

Dette prosjektet er støttet av: