Laster Arrangementer

BILLY ELLIOT

Gratis filmmatiné!

PROGRAM LOGO

Tidspunkt

10. oktober - kl 15:30

Sted

Inderøy Kulturhus

Pris

Gratis

Velkommen på filmmatiné!

Vi viser dansefilmklassikeren «Billy Elliot» med Jamie Bell og Julie Walters fra 2000.

Aldersgrense: 11 år

Salg av popkorn, snacks og drikke!

Billy Elliot

«Billy Elliot» er en varm fortelling om den 11 år gamle sønnen til en kullgruvearbeider i Nord-England, hvis liv forandres for godt da han ved en feil går på fru Wilkinsons ballett-tine istedenfor den sedvanlige bokseleksjonen. Han blir snart oppslukt av dansen og viser seg å være et naturtalent. Drømmen hans forandrer alle han kommer i kontakt med.
Filmen ble nominert til 13 BAFTA-utmerkelser.

Varighet: 1 t 50 min

Pris: GRATIS!

 

I forkant av filmen viser vi kortfilmen «Covalent relations» som var et bestillingsverk fra KOREDA i anledning 10-årsjubileet.

Coverbilde film

I denne kortfilmen undersøker dansekunstnerne Jens Jeffry Trinidad og Jon Filip Fahlstrøm mulighetene for å dele informasjon mellom to ulike kroppers bakgrunner og teknikker. Med inspirasjon fra læren om hvordan atomene deler sine elektroner for å skape bindinger og større strukturer, ser vi her to dansere formet av en karriere innenfor hvert sitt felt av dans og humane krysningspunkter, i et felles fysisk danseuttrykk.

Varighet: 2, 30 minutter.

Om kunstnerne:

Jon Filip Fahlstrøm er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo. I løpet av sin karriere har han jobbet med nysirkus, Zero Visibilty Corp, Iceland Dance Company, Carte Blanche og Eastman. I senere tid har han vært med i produksjoner av Mia Habib, AROUNIDANCE, FRIKAR, Panta Rei og Nagelhus Schia Prod. Han har vært koreografiassistent i verker av Eastman, Mia Habib, AROUNIDANCE, Nagelhus Schia Dance Company og FRIKAR. De seneste årene har han også vært tilknyttet Kortreist Dansefestival på Inderøy. Undervisningserfaring har han som gjestepedagog hos Kunsthøgskolen i Oslo, Høyskolen for dansekunst, PRODA og diverse workshops.

Jens Jeffry Trinidad er en selvlært dansekunstner. Han har sin bakgrunn fra X- Ray ungdomskulturhus i Oslo, der han startet med hiphop mot slutten av 90-tallet. Han jobber som danser i egne og andres prosjekter og har vært tilknyttet en rekke koreografer og kompanier som blant annet Panta Rei Danseteater, Hooman Sharifi, Elle Sofe Sara, Bounce, Rosalind Goldberg og Nagelhus Schia Productions. Jens er også gjestelærer og har koreografert på ulike danseutdanninger i Norge som Kunsthøgskolen i Oslo, Norges Dansehøyskole og Spin Off. I 2015 var han Dansens Dager-ambassadør og samme år fikk han tildelt Statens Kunstnerstipend for tre år. I 2018 ble han ansatt hos Skuespiller- og danseralliansen.

Jon og Jens har turnért med «Make me Dance» av Panta Rei Danseteater siden 2017, og spilt over 100 forestillinger med denne produksjonen. De har også vært på turné med Nagelhus Schia Productions og Trust dance theatre (Sør-Korea).