Laster Arrangementer

Rabalderdans med live musikk

Ingeborg og Sondre

Sted

Inderøy Kulturhus

Pris

Gratis

Bli med på en digital danseworkshop for barn 2-6 år sammen med Rabalderdans!

Workshopen er for barn i følge med voksne. Eldre og yngre barn kan også være med hvis hele familien vil komme sammen.

Workshop er kun åpen i festivalperioden 19.-23. juni 2020.

Rabalderdans presenterer en interaktiv dansehistorie der dansekunstner Ingeborg Dugstad Sanders og jazzmusiker Sondre Ferstad tar barna med på en spennende reise i bevegelse og musikk. Rabalderdans er en blanding av workshop, konsert og forestilling, der barna og foreldrene danser og leker seg hele veien gjennom eventyret. Vær forberedt på overraskelser både i skogen, i havet og i Trollhula…

Om workshopen:

Vi starter med å vekke føttene og hendene så de er klare til å danse. Så smører vi en matpakke (på en litt rar dansete måte), for vi skal ut på tur! Vi beveger oss langs en kronglete sti og utforsker skogens landskap der vi treffer (og leker at vi er) mange forskjellige dyr. Vi legger oss for å hvile i skogen, men blir vekket av noen fryktelig irriterende mygg som til slutt blir en diger sverm! Da er det ikke annet å gjøre enn å løpe avgårde og hoppe i havet.

I havet er det mange spennende ting å oppdage, både sjøgress, fisker og andre havdyr. Etter svømmeturen rister og tørker vi oss på stranda før vi går på et tog som står på stasjonen der (vi former en rekke der vi står bak hverandre med hendene på skuldrene eller hoftene til den foran). Toget kjører både sakte og fort i svinger og tunneller.

Til slutt kommer vi frem til TROLLHULA stasjon. Og der er det sannelig en stor hule! Vi går inn og det er litt skummelt men veldig spennende (heldigvis har vi lommelykter med) – det er både ekkolyd og pyntet med vakre diamanter i taket. Inne i hula bor Storetrollet og Lilletrollet, og vi deler matpakkene våre med trollene. Trollene blir veldig glade, og takker oss med å lage en dansefest der Storetrollet beatboxer (lager hip-hop rytmer med munnen) og Lilletrollet roper ut morsomme oppgaver vi kan gjøre til musikken. Musikken spiller fortere og fortere, og til slutt blir vi så slitne at vi kollapser på gulvet. Der er det godt å hvile, så vi lukker øynene mens Sondre spiller en vuggesang («Når trollmor har lagt sine elleve små troll»).

Når vi våkner har vi blitt tryllet tilbake til der vi startet, og da gjenstår det bare å takke både hender og føtter for dansen og vinke hadebra!

Rabalderdans bruker ikke kostymer eller rekvisitter, kun god gammeldags fantasi, bevegelse og musikk. Jazzmusiker Sondre Ferstad spiller munnspill og andre rare ting han kan blåse på, som bearbeides og loopes via laptop. Dansekunstner Ingeborg Dugstad Sanders er i kontinuerlig lek og dialog med barna, og sammen med de voksne kan barna utforske reisen i kreativt samspill.

TIL DE VOKSNE: 
Bli med og dans og lek dere gjennom denne historien sammen med barna! I filmen kommer vi med ideer til hva vi kan gjøre, men det er ikke viktig at barna gjør akkurat det samme. Oppmuntre barna til å komme med egne ideer og til å danse på sin måte.

GOD FORNØYELSE!

Om Rabalderdans

Rabalderdans er et tilbud i kreativ dans for barnehagebarn basert i Trondheim. Tilbudet ble etablert i 2012 drives av Ingeborg Dugstad Sanders og Svetlana Stokke i samarbeid med et team profesjonelle utøvere innen dans, drama og bevegelse. Rabalderdans har to faste ettermiddagstilbud i Trondheim, turnerer regelmessig gjennom den Kulturelle Barnehagesekken, og leies inn til ulike barnearrangement og festivaler.

Rabalderdans har deltatt på følgende festivaler/arrangementer i Trondheim: Juba Juba, Barnehammer ́n, Barnas Bylørdag, Bakklandsdagene, Kulturhusdagen, Råkkenråll Fiskebåll, og har også gjestet Rabalderfestivalen i Molde.

Ingeborg Dugstad Sanders er utdannet dansekunstner fra Laban Centre London, har PPU fra KHiO i Oslo og er CMA fra LIMS i New York. Hun er ansatt som dansekonsulent og produsent ved DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge, og som kunstnerisk leder og pedagog i Danselaboratoriet – en gruppe med voksne dansere med og uten funksjonsvariasjon. I tillegg jobber hun som danser, koreograf og pedagog i ulike prosjekter. I det siste årene har hun vært aktiv i duoen «Arnfinn ́s – et danseband», og i forestillingene «distant voices» av fieldworks / Heine Avdal og Yukiko Shinozaki, «As We Fade Out Into The Sweet Stream Of Oblivion» av YODOK IX, og «Ved Siden Av» av Terje Tjøme Mossige.

www.idsanders.no

Sondre Ferstad er jazzmusiker og komponist, spiller kromatisk munnspill, og bor i et selvsnekret minihus på Svartlamon i Trondheim. Ferstad gikk ut av jazzlinja i Trondheim i 2017 og har siden det hatt Trondheim som hovedbase for sin aktivitet. I 2018 gav han ut albumet “Minimal” med sitt eget Sondre Ferstad Ensemble, hvor han skriver musikk for jazz- og strykekvartett. Ensemblet har bl.a. turnért med forfatter Lars Saabye Christensen.

www.sondreferstad.com